Storvægsekspedition Grønland 2000

Nalumasortoq ses ca 1/5 inde i billedet fra venstre. Ulamertorssuaq (også kaldet "Den Store Cylinder") ses ca. 1/4 inde i billedet fra højre. Ulamertorssuaq er set fra nordvest.

En anden meget markant væg lidt længere inde i fjorden er Ketils vestvæg der med sine 1400m er verdens højeste væg uden hylder.  

 

 

Ekspeditionens mål

Vi vil forsøge at lave en ny rute på den 1830 m høje Ulamertorssuaq, hvis 1000m høje vesttop har 8 ruter, alle lavet af udenlandske klatrere.

Ingen af de eksisterende ruter er repeteret af danskere. Ulamertorssuaq ligger knap 70 km inde i Tasermiutfjorden på Grønlands sydvestkyst ved Nanortalik. Et andet mål er at klatre en rute på Nalumasortoq.

Tidsforbruget til at lave en ny rute på Ulamertorssuaq kan ikke fastsættes præcist, men det tager næppe under 14 dages effektiv klatring. Dårligt vejr m.m. kan dog få projektet til at strække sig over flere uger.

Ekspeditionsdeltagerne
Torben Redder

34 år, ekspeditionsleder, cand. scient., gymnasielærer

Har klatret i 12 år, har tidligere klatret adskillige storvægge i USA. Medlem af Dansk Bjergklub. Autoriseret klippeklatreinstruktør.

Klatreerfaring fra Europa, USA og Asien.

Jens Søndergaard

24 år, stud. scient.

Har klatret i 8 år, har tidligere klatret adskillige storvægge i USA. Medlem af Dansk Bjergklub. Autoriseret klippeklatreinstruktør.

Klatreerfaring fra Europa, USA, Sydamerika og Asien

Matthias Körner (Tyskland)

28 år, udviklingsingeniør

Har klatret i 15 år og har tidligere klatret adskillige storvægge.

Ski bjergguide. Klatreerfaring fra Europa, USA og Pamir.

Lars Haugen (Norge)

22 år, serviceelektroniker

Har klatret i 6 år og har klatret adskillige storvægge.

Klatreerfaring fra Europa og USA

Ordforklaring:

Storvæg: Er en klippevæg, som er så høj og krævende at det mindst tager et par dage at klatre den. Overnatningen foregår på små klippehylder (hvis der er nogle) eller i en portaledge (en slags telt som hænger på væggen).

www.MountainSport.dk