[Image] Mountain Sport

Mountain Sport Klippeklatrekursus Klippeklatreweekend Videregående klippeklatrekursus
Artificielkursus Redningskursus Caving Tilmeldingsformular


[Image] Klippeklatrekursus

Det er et begynderkursus med tre mål, som normalt vil blive opfyldt i flg. rækkefølge på den praktiske del af kurset:

Kurset indeholder følgende punkter:
Adfærd, færdsel, klatring, råb, knuder og reb, udstyr, sikringsmetoder, abseilmetoder/rappelling, sikringer, standpladser, føring, klatreførere, topos, guidebøger, klatreforbud, førstehjælpskasse m.v.

Kurset indeholder en 3 timers teoriaften efterfulgt af 2 dages klatring på klippe.Der vil være 1-3 kursister pr. instruktør.

Pris: Afhænger af det enkelte arrangement, men typisk 1600 kr pr. person incl. teorihæfte og udstyrsleje, men excl. transport. Prisen gælder ved 3 deltagere.

Klippeklatrekurset oplevet af en tidligere kursist.

Top


[Image] Klippeklatreweekend

Målet med denne tur er at du får en introduktion til klippeklatring. Du får mulighed for at klatre på op til 40m høje klippevægge og lave abseil (rappelling) fra samme højde. Normalt kan op til 8 personer deltage, men der er mulighed for større grupper.

Pris: Afhænger af det enkelte arrangement, men typisk ca. 1000 kr pr. person excl. transport.

Top


[Image] Videregående klippeklatrekursus

Målet med dette kursus er at klatre ruter på flere reblængder (op til ca 10 reblængder, svarende til 3-400meter, 3.-4. grad eller sværere). Herunder at forbedre sin sikringsteknik, at arbejde med hængende standpladser og lære det planlægningsmæssige ved lange klipperuter. Forudsætningen for at deltage i dette kursus er erfaring svarende til klippeklatrekurset. Kurset varer 2 dage og foregår i området omkring Nisservatn i Norge, ca 2 timers kørsel fra Larvik. 

Pris: Afhænger af det enkelte arrangement, men typisk ca. 1600 kr pr. person excl. transport.

Top


[Image] Artificiel-klatrekursus

Kurset indeholder en teoriaften efterfulgt af 2 dages klatring på klippe. Målet med dette kursus er at lære de forskellige teknikker anvendt ved artificiel klatring samt at føre artificielle ruter. Kurset henvender sig til dem, som enten drømmer om big walls eller vil lære et par tricks til lange klipperuter. Forudsætningen for at deltage i dette kursus er klippeklatrekurset eller tilsvarende erfaring, samt at du har en passende rutine i at føre ruter på klippe.

Pris: Afhænger af det enkelte arrangement, men typisk den samme som for klippeklatrekurset.

Top


[Image]Caving

Denne aktivitet foregår hovedsageligt i Frankrig og sammensættes efter ønske. Det drejer sig her ikke om et kursus på linie med de ovennævnte. Målet for disse ture er at klatre i huler så meget som muligt. Som en del deraf, kan det være nødvendigt at lave abseils ned i 100m dybe skakter og foretage overnatning under jorden. Turene kan foregå i en weekend, og alligevel indeholde 1½ dags caving. Hulerne er ikke turisthuler. Af sikkerhedshensyn deltager der normalt 2 instruktører i disse ture.

Pris: Afhænger af det enkelte arrangement, men typisk ca. 600 kr pr. person, pr dag, excl. transport, ved 4 deltagere.

Top


Redningskursus

Kurset består af en teoriaften og en weekend hvor den praktiske del trænes på klipper. Målet er at lære og træne basale redningsteknikker. Forudsætningen for at deltage i dette kursus er klippeklatrekurset eller tilsvarende erfaring, samt at du kan føre 4.grad sikkert. Endvidere skal du have gennemført et 12 timers førstehjælpskursus.

Pris: Afhænger af det enkelte arrangement, specielt af deltagernes klatreerfaring.

Top


Generel information

Instruktøren:

Det skal bemærkes at instruktøren er Autoriseret Klippeklatreinstruktør, og har 17 års erfaring med klatring i Europa, USA og Asien, samt 10 års erfaring med caving i Europa og Asien. Det er din garanti for sikkerhed og kvalitet. Yderligere oplysninger om instruktøren.

Kursistens forudsætninger:

Der er ingen specielle krav til dine forudsætninger.

Deltagerantal:

Klippeklatrekurserne kan afvikles med 1-3 deltagere. Klippeklatreweekenden med 1-8 deltagere, evt. flere. Cavingturen afvikles med 1-6 deltagere.

Tid:

Klippeklatreaktiviteterne varer 2 dage og vil typisk foregå i en weekend. Alle arrangementer kan afholdes hele året. Typisk starter klippeklatrekurserne i marts, da vejret allerede på det tidspunkt vil være godt nok til at man får fuldt udbytte af den praktiske del af kurset. På tilmeldingsformularen foreslår du mulige kursustidspunkter. 

Sted:

Klippeklatreaktiviteterne foregår i Sverige eller Norge, men kan efter ønske afvikles andre steder.

Specialarrangementer:

Det er muligt at få lavet special-arrangementer efter ønske.

Tilmelding:

Tilmelding kan ske på Tilmeldingsformularen.

                     

Yderligere information ved henvendelse til:

[Image] Mountain Sport

v/Autoriseret Klippeklatreinstruktør
Torben Redder
Tlf: 46950415
E-mail: redder@post6.tele.dk

Opdateret: 22-aug-2007

Top

www.MountainSport.dk